Karaoke.fi - Suomalainen karaokeportaali! Karaoke.fi
  Kirjaudu sisään
::  Etusivu  ::  Keskustelu  ::  Palaute  ::
Karaoke.fi
Singa
Karaoke.fi kävijöille nyt Singa 1kk ilmaiseksi!

Singa on Suomen suosituin kotimainen karaokepalvelu, jonka avulla voit laulaa yli 60 000 biisiä tietokoneen selaimessa, mobiililaitteilla sekä älytelkkareissa. Singa toimii myös sadoissa karaokeravintoloissa ympäri Suomen.

Liity singaajien joukkoon ja aktivoi tarjous tästä! Ei sitoumuksia. Ainoastaan puhdasta laulamisen iloa.
Valikko
· Etusivu
· Kappalehaku
· Karaokelistakone
· Karaokepalvelut
· Karaokeravintolat
· Karaoketapahtumat
· Keskustelu
· Kysymyksiä ja vastauksia
· Uutisarkisto
Mainos
Ota yhteyttä!
Listakone
Listakoneessa 171863 kappaletta tällä hetkellä.
Siirry listakoneeseen tästä tai kappalehakuun tästä.
RIKU TORKKELIN HAASTATTELU
Kirjoitettu 07.12.2015 Kirjoittaja: moona
Karaoke.fi

Riku Torkkelin laulu-ura ponnahti käyntiin sen jälkeen, kun hän vuonna 2009 edusti Suomea Karaoken MM-kisoissa Lahdessa. Kolme vuotta MM-kisojen jälkeen ilmestyi hänen ensimmäinen, Kaiku Recordingsin tuottama soololevy ”Onnen osia” ja parhaillaan hän työstää uutta albumia oman levymerkkinsä kautta.

– Otin ensimmäiset laulutuntini kolmenkympin kriisissä ja samana vuonna päätin osallistua Karaoken MM-kisoihin saadakseni rakentavaa palautetta onko minusta laulajaksi vai ei. Ilmeisesti jotain toivoa oli, Riku kertoo.
 
Toivoa todella näytti olevan, sillä marraskuussa 2012 ilmestyi Rikun ensimmäinen, Kaiku Recordingsin tuottama soololevy ”Onnen osia”. Rikulta on ilmestynyt viisi singlejulkaisua, joista ensimmäinen, ”Ei kauniimpaa”, ylsi Radio Suomen kahdenneksitoista soitetuimmaksi kappaleeksi vuonna 2011. Neljäntenä singlenä julkaistu "Sido mut sun sydämeen" puolestaan oli Radio Suomen toiseksi soitetuin kappale ”Onnen osia”-albumin ilmestymisen aikaan. Nyt syskyllä Riku on perustanut oman levymerkkinsä Ihmisen aurinko records, jonka kautta hänen viimeisin singlensä Ihmisen aurinko julkaistiin 27.11.
 
– Olen päättänyt seurata intuitiotani, toteuttaa musiikillista unelmaani ja tehdä hyvää musiikkia siinä määrin, ettei kuolinvuoteella ollessa jää jossiteltavaa, Riku kertoo.
 
Laulamisesta Riku innostui vasta teini-ikäisenä. Vuosien saatossa hänellä oli muutamia bändiprojekteja ja laulaminen oli lähinnä mukavaa puuhastelua, kunnes hän kolmekymppisenä alkoi tosissaan harjoitella.

– Karaoke on ensikosketukseni esiintymiseen ja suuri tekijä siihen, että musiikista tuli yhä isompi asia omassa elämässäni kun rohkeus laulaa yleisölle lisääntyi. Olin nuorempana todella ujo. Karaoke on edelleen nastaa puuhaa ja musiikki terapeuttista, joten toivoisin, että ihmiset uskaltautuisivat enemmänkin laulamaan. 
 
Riku kuuntelee musiikkia monipuolisesti ja suoranaista esikuvaa ei hänellä ole. Nuorempana hän kuunteli paljon sellaisia suomalaisia bändejä, joissa oli baritonisolisti, kuten CMX, Don Huonot ja Alangon veljekset. Yksi hänen suurimpia suosikkejaan on Josh Groban, jonka kappaleet saavat Rikussa tunteet pintaan joka kerta.
 
Musiikilla on suuri merkitys Rikun elämässä.
 
– Se saa minussa piilotettuja tunteita esiin, antaa energiaa ja auttaa rentoutumaan. Jokaiselle tunnetilalle löytyy oikea biisi. Joskus on helpompi laulaa kuin puhua. Olen kiitollinen, että voin sen avulla jakaa tunteita ja tarinoita muiden kanssa.
 
Inspiraatiota musiikkiinsa Riku ammentaa siitä tunteesta, jonka saa kun uusi sävellys iskee suoraan sieluun ja nostaa palan kurkkuun sekä merkityksistä jotka voi keikalla lukea kuulijoiden katseista. 
 
– Musiikki luo inspiraatiota ja päinvastoin.
 
Keikkailemaan Riku ei ole viime aikoina ehtinyt, sillä singlen valmistelu ja ensi vuoden suunnitelmat ovat pitäneet hänet kiireisenä.
 
– Pyrin jatkossa tekemään keikkoja paikoissa, joissa tullaan hiljentymään musiikin ääreen.
 
 
 
    
 
Kuva: KWC
Kuva: KWC
             

Karaoke.fi-toimitus

 
Copyright (c) 2005-2016 KSF

Sivuston luonti: 0.07 sekuntia
Sivuston teema osittain http://www.nukemods.com