apua laitteiden hankkimiseen.

Keskustelua karaokelevyistä ja -laitteista. Lisäksi saat täältä vastaukset kaikkiin karaokeen liittyviin teknisiin kysymyksiin.

Valvoja: Moderaattorit

apua laitteiden hankkimiseen.

ViestiKirjoittaja emmi » 7.3.2007 10:58

tiedän että tästä on käyty keskustelua, mutta en löytänyt aivan ehkä juuri sitä mitä tarvitsin. löysin kuitenkin paljon muista hyviä vinkejä.

Mutta ongelmani on se etten tiedä mitä kannattaisi hankkia. Minulla on hyvin toimiva, kaikki formaatit toistava, vuoden vanha tavallinen dvd-soitin ja viritinvahvistin + kaijuttimet, joihin dvd-kytkettyinä. Lisäksi myös vuoden vanha K-box, joka ei ole koskaan toiminut kunnolla. Ongelmana siinä on jonkin sortin kosketushäiriö.(musiikki ei aina kuulu kaijuttimista kun laittaa k-boxin päälle. parin minuutin päästä alkaa kuulumaan jotain ja myöhemmin taas toimii loistavasti, mutta ei sitä pidemmän päälle jaksa..kuitenkin luulen että sekään ei välttämättä ihan hyödytön vehje olisi...?)

Laulan joka päivä karaokea, mutta en silti vaadi laitteilta liikoja. Transponoinnin ja kaikki perussäädökset kuitenkin toivoisin. Hinta ei ratkaise, mutta en tarvitse mitään huippukalliita ja superhyviä laiteita. Toimivat ja asiallisen helppokäyttöiset laitteet.

Eli olen täältä lukenut että karaoke dvd-soitin transponoinnilla + pikku mikseri voisivat timia hyvin..? voisin ehkä käyttää tuota k-boksia pikkumikserinä vai? Tuleeko mikrofonit liittää tällaisessa tapauksessa mikseriin vai karaokesoittimeen? Kuten huomaa, en tiedä asiasta paljoakaan....

Toinen vaihtoehto olisi hankkia pelkkä mikseri dvd-soittimen rinnalle.
Alto AMX 100FX tai Vocopro DA-220 Noita olen hieman katsellut..

Kumpaa vaihtoehtoa kannatatte? kiitos jos jaksanette vaivautua!

:roll:
emmi
 
Viestit: 3
Liittynyt: 1.1.1970 02:11

ViestiKirjoittaja jarno132 » 8.3.2007 19:03

Tuossa jälkimmäisessä vaihtoehdossa, jossa esitit vain pikku mikserin ostamista nykyisen dvd laitteen kanssa käytettäväksi niin tuolla Alton mikserillä ei onnistu tuo tranponointi, joten noista ainoaksia vaihtoehdoksi jää tuo vocopron da-2200 mikseri jossa on mahdollisuudet sävelkorkeuden nostoon ja laskuun.

Tuo toinen vaihtoehto jossa ostaisit uuden dvd-soittimen jossa transponointi ja sen rinnalle pikkumikserin. Tällöin kelpaa esim. tuo alton mikseri jonka mainitsit. En käyttäisi tuo k-boxia mikserinä varsinkin kun kerroit siinä olevan vikaa. Tuo vika ei poistu vaihtamalla soitinta, se vaikuttisi olevan vika ihan laitteessa itsessään.

Tuo dvd-karaokesoitin+pikku mikseri yhdistelmä kytketään siten että kaikki äänilähteet kytketään mikseriin joka sitten kytketään viritinvahvistimeen. Eli dvd-soittimesta kytketään äänipiuhat mikseriin kuten myös mikrofonit kytketään suoraan mikseriin.

Molemmat vaihtoehdot ovat suunnilleen saman hintaisia. Eikä noiden käytössä loppujen lopuksi niin paljon eroa ole, joten kumpikin vaihtoehto on ihan järkevä.
jarno132
KJ
 
Viestit: 10
Liittynyt: 1.1.1970 02:31

ViestiKirjoittaja korgie » 8.3.2007 21:05

jarno132 kirjoitti:Tuossa jälkimmäisessä vaihtoehdossa, jossa esitit vain pikku mikserin ostamista nykyisen dvd laitteen kanssa käytettäväksi niin tuolla Alton mikserillä ei onnistu tuo tranponointi, joten noista ainoaksia vaihtoehdoksi jää tuo vocopron da-2200 mikseri jossa on mahdollisuudet sävelkorkeuden nostoon ja laskuun.


Toinen vaihtoehto on sen pikkumikserin lisäksi esim. Behringer Virtualizer Pro transponointilaitteeksi. Taitaa tulla pakettina halvemmaksi kuin VocoPron karaokemikseri.
"Laita se levy soimaan oikeella nopeudella ja pudota laulua pari oktaavia."
korgie
KJ
 
Viestit: 302
Liittynyt: 1.1.1970 02:03
Paikkakunta: Vantaa

behringeristä

ViestiKirjoittaja emmi » 13.3.2007 17:17

"Toinen vaihtoehto on sen pikkumikserin lisäksi esim. Behringer Virtualizer Pro transponointilaitteeksi."


eikö tuota behringerin virtualizer pro:ta voi käyttää pelkästään yksin mikserinä? jos hoitaa siis transponoinninkin...?
emmi
 
Viestit: 3
Liittynyt: 1.1.1970 02:11

Re: behringeristä

ViestiKirjoittaja korgie » 13.3.2007 18:20

emmi kirjoitti:eikö tuota behringerin virtualizer pro:ta voi käyttää pelkästään yksin mikserinä? jos hoitaa siis transponoinninkin...?


Ei. Tuo Virtualizer ei ole mikseri vaan efektilaite. Tuo transponointitoiminto (pitch shifter) on vain yksi niistä lukuisista efekteistä mitä se kätkee sisäänsä.

http://www.behringer.com/DSP2024P/index.cfm?lang=ENG
"Laita se levy soimaan oikeella nopeudella ja pudota laulua pari oktaavia."
korgie
KJ
 
Viestit: 302
Liittynyt: 1.1.1970 02:03
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja jarno132 » 14.3.2007 16:42

kyllä tuo behringerin laite ajaa transponoinnin, mutta jos haetaan helppokäyttöistä laitetta perus matti tai maija meikäläiselle niin tuo on minun mielestäni turhan monimutkainen, koska niin kuin sanoit niin se on efektilaite jossa on paljon muitakin toimintoja. Mutta se on vain minun mielipiteeni.
jarno132
KJ
 
Viestit: 10
Liittynyt: 1.1.1970 02:31

KIITOS

ViestiKirjoittaja emmi » 14.3.2007 18:12

kiitti paljon kaikista neuvoista. nyt tiedän että ostan siis tuon vocopron mikserin! Sain todella paljon hyödyllisiä vinkkejä.
emmi
 
Viestit: 3
Liittynyt: 1.1.1970 02:11


Paluu Karaokelaitteet ja -levyt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron